Gardumėlis: pjaustytų bulvių apkepas gratin

Net jeigu skaičiuojate kalorijas, šio patiekalo būtina paragauti – sužinosite, kokios kreminės tekstūros gali būti paprasčiausios bulvės. Šis patiekalas dar turi pavadinimą gratin. Jeigu esate jį gaminę, parašykite, kaip jums pavyko.

Šio patiekalo ruošimo ypatumai:


* Šiam patiekalui svarbu plonai supjaustyti bulves. Tokią funkciją turi virtuviniai kombainai, kai kurios rankinės bulvių trintuvės, pjaustyklės, smulkintuvės.


* Senojo derliaus bulvės greitai juoduoja, tad susmulkintų nelaikykite, iškart ruoškite patiekalą. Nuo pajuodavimo bulves apsaugos citrinų sultimis šiek tiek parūgštintas vanduo.


* Patiekalą galima gardinti kumpio gabaliukais, mėgstamais prieskoniais, sūriu.


* Jeigu viršutinis patiekalo sluoksnis kepant skrunda per greitai – pridenkite folija, pabaigoje ją nuimkite. Jeigu kepa netolygiai – indą orkaitėje kelis kartus apsukite.


Reikės:


7-9 didelių bulvių,

600 ml grietinėlės (35 proc.),

50-70 g sviesto,

2-3 česnako skiltelių (nebūtina, jeigu nemėgstate),

5 valgomųjų šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,

druskos,

pipirų.


Kaip gaminti


* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir labai plonai supjaustykite.

* Česnakų skilteles nulupkite ir sutrinkite iki tyrės.

* Sviestą atšaldykite, nes reikės plonai atpjauti.

* Į kepimo indą (20 30 cm) sluoksniais dėkite bulves, vis užpilkite grietinėlės, užberkite druskos, pipirų ir po truputį sviesto bei sutrinto česnako.

* Kepkite 160 orkaitėje apie 1-1,5 val. Baigiant kepti, užberkite sūrį ir palaikykite orkaitėje, iki jis ims burbuliuoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis