Taip įdarytų kiaušinių dar neragavote: taps didžiausia Velykų stalo puošmena

Šįkart TV3 laidos „La maistas“ žiūrovų lauks netikėtumas. Į kulinarinę kelionę apie svarbiausias Velykų tradicijas šį sekmadienį kvies ne laidos vedėjas Gian Luca Demarco, bet jo bičiulis, taip pat Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Pastarasis ne tik atskleis svarbiausias lietuviškas Velykų tradicijas, bet ir kvies pasigaminti du gardžius patiekalus, idealiai tinkančius šventiniam stalui. Juk ši šventė be kiaušinių neįsivaizduojama!

Norėdamas pasiaiškinti, kaip Velykas švenčia lietuviai, Salvatore apsilankys pas tris vaikučius auginančią Žemynos ir Giedriaus šeimą.


Pastaraisiais metais ant šventinio lietuvių stalo atsiranda vis daugiau netradicinių patiekalų, tačiau Žemyna ir Giedrius tikins liekantys ištikimi savo šaknims.


„Ant Velykų stalo visuomet turime virtą liežuvį – šį patiekalą labiausiai mėgsta vaikai. Taip pat valgome keptą zuikį, baltą ir burokėlių mišraines. Ragaujame ir šaltieną – daug kas jos nemėgsta, tačiau mūsų šeimai tai yra vienas iš šventinių patiekalų, visuomet randamų ant Velykų stalo“, – pasakos Žemyna.


Tiesa, moteris niekuomet negamina viena – mėsos patiekalus ruošia jos vyras Giedrius, o kulinariniame procese mielai dalyvauja ir vaikai. „Sakyčiau, kad mano vyras gamina netgi daugiau“, – atskleis Žemyna, o vaikai pridės, kad kartais tėčio kulinariniai atradimai būna labiau džiuginantys nei mamos!


Neatsiejama Velykų šventės dalis yra ir kiaušiniai. „Mes kiaušinius dažniausiai marginame vašku. Įmantrių raštų nemoku, tačiau toks marginimas atėjo iš močiutės – būtent ji mane to ir išmokė. O vaikai labai mėgsta kiaušinius dažyti su servetėlėmis“, – pasakos Žemyna, o vieną savo marginimo būdą parodys ir laidos žiūrovams.


Tačiau kiaušinius svarbu ne tik marginti – dar svarbiau per Velykas jų paragauti! Įkvėptas pokalbio su lietuvių šeima, vienu savo mėgstamu receptu nuspręs pasidalinti ir Salvatore. Italas pristatys šonine įdarytus kiaušinius.


Norėdami patiekalą paruošti savo šventiniam stalui, pirmiausiai virtus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite pusiau. Išimkite kiaušinio trynius ir atskirame indelyje gerai juos sutrinkite šakute. Tuomet juostelėmis supjaustykite šoninę ir kelias minutes pakepkite įkaitintoje keptuvėje. Vėliau kiaušinių trynius pagardinkite garstyčiomis, majonezu ir rūkytos paprikos prieskoniais, o viską išmaišę, paruoštą masę įdėkite į konditerinį švirkštą – beliks juo užpildyti kiaušinius. Skanaus!


O kaip pasigaminti šokoladinį Velykų keksą su vyšniomis, žiūrovai išvys jau šio sekmadienio laidoje.


Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis