Vištienos maltinukai su džiovintais grybais

Turėjau nuo pernai miške rinktų ir sudžiovintų grybų truputį. Tad jais ir pagardinau vištienos maltinukus – labai skanu ir nenuobodu. Be to, man jie gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.

4 porcijoms (20 vnt.) reikės:

600 g maltos vištienos;
1 kiaušinio;
3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
kelių šakelių šviežio čiobrelio;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
8 g džiovintų miško grybų.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti ~15min. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite.

* Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.

* Formuokite norimo dydžio maltinukus.

* Juos iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

* Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir kai užvirs, virkite 15-20min. ant nestiprios ugnies.

* Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis