Pyragaičiai su obuoliais ir marcipanais

8 porcijos


Reikės:

0,5 kg sluoksniuotos tešlos; 

80 g marcipanų masės;

34 didelių obuolių;

70 g sviesto;

8 šaukštelių karamelinio cukraus;

1 kiaušinio.


Tešlos lapelius atitirpinkite kambario temperatūroje, perpjaukite per pusę – gausis kvadratai. Kiekvieno kvadrato priešinguose kampuose peiliu padarykite įpjovas, kad galėtumėte kraštines užlenkti į priešingą pusę ir gautųsi „laivelis“. 


„Laivelius“ dėkite ant kepimo popieriaus į skardą.


Pusę marcipanų masės padalinkite į aštuonias dalis. Po gabalėlį įdėkite į kiekvieną „laivelį“.


Obuolius nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdalinkite į „laivelius“.


Likusią marcipanų masę taip pat padalinkite į aštuonias dalis ir išdėliokite ant obuolių griežinėlių, užberkite po šaukštelį karamelinio cukraus.


Kiaušinį išplakite, aptepkite juo „laivelių“ kraštus ir kepkite pyragaičius iki 180200 °C įkaitintoje orkaitėje 1520 min., kol tešla ims ruduoti.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis