Žalumynų salotos su naujo derliaus bulvėmis

2 porcijos

 

Reikės:

 

500 g naujo derliaus bulvių;

2 šaukštų aliejaus kepti;

žiupsnio sukapotų rozmarinų;

200 g žalumynų mišinio;

saujos žirnelių ankščių;

1 avokado;

150 g ridikėlių;

4 šaukštų alyvuogių aliejaus;

2 šaukštų angliškų garstyčių;

1 šaukšto medaus arba svarainių sirupo;

druskos pagal skonį.

 

Bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 15 min. Po to nusunkite, sukratykite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite rozmarinus ir išmaišykite. Tada išverskite bulves į kepimo skardą, kiekvieną spustelkite mentele, kad įtrūktų, ir 15–20 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C.

 

Dubenyje išmaišykite susmulkintą avokado minkštimą, nuplautus ridikėlius ir žirnelių ankštis, žalumynus. Sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, įberkite druskos. Užpilu pagardinkite salotas, išmaišykite jas ir ragaukite su paskrudintomis bulvėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis