Sumuštiniai su keptais baklažanais ir šonine

4 porcijos


Reikės:

1 baklažano;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;

žiupsnio druskos;

1 čiabatos;

10 griežinėlių rūkytos šoninės;

6 griežinėlių mocarelos;

6 griežinėlių čederio;

5–10 griežinėlių saliamio.


Nuplautą baklažaną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, patepkite aliejumi, pabarstykite raudonėliais bei druska ir kepkite ant grotelių virš žarijų, kol vidus suminkštės, o išorė apskrus.

Šoninės griežinėlius taip pat kepkite ant grotelių, kol ims skrusti.


Čiabatą išilgai įpjaukite ir atverskite lyg knygą, į vidų įklokite karštus baklažano griežinėlius, paskrudintą šoninę, sūrius ir saliamį. Suglauskite, kad įdaras liktų viduje. Pjaustant įdaras tvirčiau laikysis čiabatoje, jei ją sutvirtinsite mediniais iešmeliais. Sumuštinius ragaukite su mėgstamais žalumynais, salotomis.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis