Suvožtinių bandelės

6 vnt.

 

Tešlai reikės:


125 ml vandens;

2 šaukštų cukraus;

7 g sausų mielių;

125 ml pieno;

100 g sviesto;

1–2 šaukštelių druskos;

2 kiaušinių;

500 g miltų;

1 trynio;

1 šaukšto sezamų ir aguonų.

 

Į dubenį supilkite drungną vandenį, suberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.

 

Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą ir maišykite, kol sviestas ištirps.

 

Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno bei sviesto mišiniu.

 

Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus.

 

Tešlą gerai išmaišykite ir minkykite 5–6 min. Palikite kilti 2–3 val. kambario temperatūroje.

 

Po to delnais suformuokite 6 vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus ir palikite kilti dar 1 val.

 

Trynį išplakite su 2 šaukštais vandens. Šiuo mišiniu aptepkite bandeles, užberkite sezamų bei aguonų ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 20 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis