Ant žarijų kepti kalmarai

2 porcijos

 

Reikės:


500 g išdorotų kalmarų.

 

Marinatui reikės:


3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukšto citrinų sulčių;

2 skiltelių česnako;

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;

žiupsnelio aitriosios paprikos;

0,5 šaukštelio druskos;

0,5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų.

 

Salotoms reikės:


1 ilgavaisio agurko;

2 avokadų;

2 šaukštų citrinų sulčių;

3–4 šaukštų jogurto;

1 šaukštelio juodųjų sezamų;

saujelės ridikėlių daigų;

druskos, juodųjų pipirų.

 

Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje. Į jį sudėkite perplautus kalmarus, pamaišykite juos, kad marinato patektų ir į vidų. 1 val. dubenį su kalmarais padėkite į šaldytuvą – tegul marinuojasi.

 

Tada sudėkite ant grotelių virš žarijų ir kepkite kiekvieną pusę maždaug po 3 min. Tokiu pat būdu kalmarus galima kepti keptuvėje su grotelėmis ant viryklės.

 

Agurką nuplaukite, pašalinkite žievę, tada susmulkinkite ir sudėkite į dubenį. Avokadus nuplaukite, žievę ir kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenėlį su citrinų sultimis, atsargiai pamaišykite ir perkelkite į dubenį su agurkais. Uždėkite ant salotų jogurtą, užberkite sezamus, druskos, pipirų, išmaišykite ir pagardinkite ridikėlių daigais. Ragaukite su iškeptais kalmarais.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis