Pyragėliai su grybais

22–24 vnt.

 

Tešlai reikės:

 

250 g kvietinių miltų;

180 g šalto sviesto;

30 g tarkuoto kietojo sūrio;

2 šaukštų grietinės;

1 šaukštelio druskos;

1 kiaušinio.

 

Įdarui reikės:

 

80 g džiovintų grybų;

2–3 svogūnų;

4–5 šaukštų aliejaus (kepti);

1 šaukštelio druskos;

1 šaukštelio čiobrelių lapelių;

saujelės šalavijų lapelių;

1 šaukšto ištirpinto sviesto.

 

Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį brinkti.

 

Sviestą tešlai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Tada minkykite, kol viskas sulips į kamuolį, ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.

 

Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus, užberkite druskos ir 5 min. pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros. Tada sudėkite grybus, čiobrelius ir dar 15–20 min. viską troškinkite. Įdarą atvėsinkite.

 

Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio ir formele ar puodeliu išspauskite 10–12 cm skersmens blynus. Dėkite ant jų po šaukštą įdaro ir užsandarinkite kraštą. Uždėkite ant pyragėlio svieste pamirkytą šalavijo lapelį ir apvyniokite iškočiota (0,5 cm storio) tešlos juostele.

 

Aptepkite pyragėlių viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 180–200 °C orkaitėje maždaug 25 min.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis