Picos su pomidorais ir burata

2 picos

 

Pagrindui reikės:


250 g kvietinių miltų;

1,5 šaukštelio sausų mielių;

žiupsnio druskos;

žiupsnio cukraus;

30 ml alyvuogių aliejaus;

125 ml drungno vandens.

 

Įdarui reikės:


4 šaukštų pesto padažo;

4 šaukštų alyvuogių aliejaus;

4 kamuoliukų buratos ar mocarelos;

2–3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio;

200 g vyšninių pomidorų;

0,5–1 džiovintos aitriosios paprikos;

2 šaukštų džiovintų juodųjų alyvuogių;

saujos bazilikų, gražgarsčių.

 

Dubenyje išmaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Užpilkite 125 ml drungno vandens, aliejų ir suminkykite tešlą, kad nebekibtų prie delnų. Uždengę dubenį maistine plėvele (kad tešla nedžiūtų), palikite ją 1 val. kambario temperatūroje, kol padvigubės. Tada padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite iki 26–28 cm skersmens, padėkite į miltais pabarstytą skardą.


Pesto padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Po du šaukštus šio mišinio užtepkite ant iškočiotų tešlos dalių, uždėkite džiovintų pomidorų puseles, suplėšytą buratą (ar mocarelą), alyvuoges, užtrupinkite aitriosios paprikos, užberkite kietąjį sūrį. Pašlakstykite pomidorų marinatu.


Pašaukite picas į 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 15 min., kol papločių krašteliai ims skrusti. Iškeptas pagardinkite žalumynais, mėtomis ir likusiu pesto padažo bei alyvuogių aliejaus mišiniu.

 

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis