Ridikėliai tempuros tešloje

2–3 porcijos


Daržovėms reikės:

50 g kukurūzų miltų,

75 g kvietinių miltų,

žiupsnelio druskos,

250 ml gazuoto vandens,

500 g ridikėlių su lapais (nuplautų, nudžiovintų),

200 ml aliejaus (virti),

3–4 šviežio čiobrelio arba rozmarino šakelių.


Padažui reikės:

1 šaukšto sojų padažo,

1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių,

1 šaukštelio cukranendrių cukraus,

1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo.


Norėdami pasigaminti tešlą, išsijokite į dubenį miltus, įberkite druskos, supilkite gazuotą vandenį ir išmaišykite.

Nedideliame puode įkaitinkite aliejų, įmeskite vieną čiobrelio šakelę. Ridikėlius mirkykite tešloje, atsargiai dėkite po vieną į įkaitintą aliejų ir po maždaug1–1,5 min. kiaurasamčiu išgriebkite ant popierinio rankšluosčio – tešla turi būti išsipūtusi, traški ir rusva. Čiobrelio šakelę aliejuje retkarčiais pakeiskite nauja.

Visus padažui ruošti reikalingus produktus suplakite, juo pagardinkite paruoštas daržoves.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis