Maskarponės ir uogų tortas

Pagrindui reikės:

230 g trapių sausainių,

100 g graikinių riešutų,

120 g sviesto.


Sūrio sluoksniui reikės:

3 šaukštų želatinos,

150 ml vandens,

250 ml grietinėlės (35 proc.),

500 g maskarponės,

1 indelio saldaus sutirštinto pieno,

150 g uogų (šilauogių, aviečių).


Prikaistuvyje vandeniu užpilkite želatiną ir palikite brinkti.


Sausainius susmulkinkite iki trupinių masės.


Riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios kaitros pakaitinkite, kol ims skleisti kvapą. Tada pasmulkinkite ir suberkite į dubenį prie sausainių trupinių.


Sviestą ištirpinkite, supilkite ant sutrupintų riešutų ir sausainių. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą (23 cm skersmens). Šaukštu šį sluoksnį paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Padėkite į šaldytuvą.


Želatiną dubenėlyje pakaitinkite ant silpnos ugnies 4–5 min., kad visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Palikite atvėsti.


Dubenyje išplakite grietinėlę. Kitame dubenyje išmaišykite maskarponę ir sutirštintą pieną. Po to į masę įmaišykite išplaktą grietinėlę bei želatiną, galiausiai – vandeniu perlietas uogas. Šią masę supilkite ant sausainių ir riešutų formoje. Grąžinkite formą į šaldytuvą 4–5 val., kad tortas sustingtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis