Pyragas su kriaušėmis ir uogiene

8 porcijos


Reikės:

250 g miltų,

110 g cukraus,

žiupsnio druskos,

125 g sviesto,

1 kiaušinio,

1 trynio,

2 didelių kriaušių (nuplatų),

2–3 šaukštų juodųjų serbentų uogienės.


Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Į juos įmaišykite mažais kubeliais sukapotą šaltą sviestą. Viską rankomis arba virtuviniu kombainu išmaišykite iki trupinių konsistencijos. Ant jų užpilkite išplaktus kiaušinį bei trynį ir viską suminkykite. Padėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.


¾ tešlos iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir įklokite į kepimo formą, padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Likusią tešlą taip pat iškočiokite, iš jos paruoškite juosteles ir taip pat padėkite į šaldytuvą.


Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paskleiskite juos ant tešlos formoje, ant jų paskleiskite serbentų uogienę.


Iš tešlos juostelių suformuokite tinklelį ir uždėkite ant kepinio.


Kepkite 180–200 °C orkaitėje 3540 min.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis