Neišpasakyto skanumo margas šokoladinis keksas

6 porcijos


Reikės:

270 g miltų,

220 g sviesto,

200 g cukraus,

0,5 šaukštelio druskos,

2 šaukštelių vanilės pastos,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

4 kiaušinių,

4–5 šaukštų pieno,

1,5 šaukšto kakavos miltelių,

2 šaukštų karšto vandens,

100 ml riebios grietinėlės,

100 g juodojo šokolado.


Į didelį dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, vanilės pastą ir elektriniu plaktuvu viską plakite 2–3 min.

Kakavos miltelius puodelyje sumaišykite su karštu vandeniu ir atvėsinkite. Po to įmaišykite į tešlą. Supilkite ją į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 55–60 min., kol kepinys iškils, o įsmeigę medinį iešmelį ištrauksite jį švarų. Palikite keksą atvėsti, tada išimkite iš formos.

Šokoladą ištirpinkite ant labai silpnos ugnies, įmaišykite grietinėlę. Kai šokolado masė pravės, apliekite ja keksą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis