Tik sūrio glaistas labai saldus. Man gardu, bet kas nemėgsta ypatingai saldžiai - nedėkite tiek daug cukraus pudros. Aš asmeniškai nieko nekeisčiau.
1 puodelis = 236 ml
Reikės:
2 puodelių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. malto cinamono;
1/2 a.š. druskos;
3/4 puodelių augalinio aliejaus;
1/4 puodelio klevų sirupo;
1 ir 1/4 puodelio cukraus;
4 didelių kiaušinių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų;
3 puodelių smulkiai sutarkuotų morkų.
Glaistui:
115g kreminio sūrio;
1/4 puodelio minkšto sviesto;
2 puodelių cukraus pudros;
1 a.š. vanilės ekstrakto.
Gaminame
* Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. 26cm skersmens formelę išklojame kepimo popieriumi.
* Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
* Kitame dubenyje suplakame aliejų su cukrumi ir klevų sirupu. Po vieną įsukame kiaušinius, vėliau vanilės ekstraktą. Į šlapią masę įmaišome miltų mišinį. Sudedame tarkuotas morkas ir riešutus.

* Tešlą supilame į kepimo formą. Kepame apie valandą, iki tol, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivels tešla.
* Glaistui skirtus produktus sudedame į vieną dubenėlį ir gerai išmaišome. (Kol pyragas vėsta, galime pastatyti į šaldytuvą) Aptepame pyragą tik atšalusį.
Skanaus, Gabrielė