Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Atvelykiui – itališka keturių grūdų sriuba ir nekeptas maskarponės sūrio tortas

Virtuvės šefai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – parengė šventinį meniu.

Kaip ir kiekvieną šeštadienį TV3 televizija vėl pakvies kartu su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais pasigaminti nesudėtingų, bet įspūdingų patiekalų.

TV3

Šį kartą Gian Luca vėl pagamins tradicinį itališką patiekalą „Zuppa ai cereali“ – tirštą keturių grūdų sriubą su daržovėmis. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, nes daug pasiruošimo, daug ingredientų, bet išsamus virtuvės profesionalo pasakojimas bei patarimai turėtų sugundyti daugelį žiūrovų. Prie sriubos Gian Luca pasiūlys orkaitėje skrudintą duoną, kuri gali būti puikus priviliojimo būdas, kad vaikai suvalgytų visą patiekalą.

Profesionalus konditeris Ali taip pat nustebins lengvai pagaminamu nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis. Gian Luca negalės atsistebėti, kaip taip paprastai Ali sugeba sukurti tokį stebuklą.

Kaip teisingai virti sriubą, kad daržovės išliktų traškios ir nevirstų koše, kaip patobulinti dviejų dalių kepimo formą, kad jis nepraleistų skyčių pro tarpus, bei daug kitų kulinarinių ir konditerinių triukų – šeštadienį 9.30 laidoje „Gardu Gardu“!

Tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis

TV3

Sriubai reikės:

100 g avižų grūdų (kruopų)
100 g miežių grūdų (kruopų)
100 g sorų grūdų (kruopų)
100 g raudonųjų arba laukinių ryžių
400 g konservuotų baltųjų pupelių
4 vidutinių bulvių
1 didelės morkos
1 saliero stiebo
1 svogūno
1 nuluptos česnako skiltelės
1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
3 arb. š. sultinio arba (2 kubeliai)
Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
1 stiklinės balto sauso vyno
Alyvuogių aliejaus kepimui
Žiupsnelio druskos

Brusketoms reikės:

Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Alyvuogių aliejaus
Šviesios itališkos duonos

Gaminame

* Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį.

* Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti.
Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai.

* Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.

* Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

* Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

TV3

Pyragui reikės:

350 g avižinių sausainių
100 sviesto
1 žaliosios citrinos (laimo)
350 g maskarponės sūrio
300 g juodojo šokolado
150 g cukraus pudros
1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui reikės:

400 g grietinėlės
2 valg. š. cukraus pudros
Šviežių aviečių arba kitų uogų
Juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų

Gaminame

* Sausainius susmulkinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilti išlydytu sviestu ir gerai išmaišyti. Suberti juos į kepimo formą, išlyginti ir nuo vidurio suspausti, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Įdėti į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

* Prikaistuvyje pašildyti maskarponės sūrį, kad suskistėtų. Perpilti maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir iš lėto supilti jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišyti iki vientisos masės ir supilti ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėti į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.

* Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba dekoruoti sustingusio torto paviršių. Išdėlioti šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstyti cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?