Kol pradėsime skaptuoti ir ruošti juos Šiurpnakčiai (arba Helovynui), dar galime suspėti pasigaminti iš jų gardžių patiekalų. Jei moliūgas – karalius, tai moliūgų sriuba – neabejotinai karalienė!
Reikės:
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
1 vid. dydžio moliūgo
3 vid. dydžio bulvių
1 a. š. rozmarino lapelių
2 kubelių vištienos arba daržovių sultinio
smulkintų aitriųjų paprikų (pagal skonį)
druskos ir juodųjų pipirų
1 lauro lapelio
2 v. š. pomidorų padažo (nebūtinai)
Pagaminimo būdas
* Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų. Suberti susmulkintą svogūną, česnakus, aitriąją papriką ir šiek tiek pakepti.
* Moliūgą nulupti, išimti sėklas (jų neišmeskite – galima susidžiovinti orkaitėje ir vėliau naudoti, pvz., gardinant salotas), moliūgą ir bulves supjaustyti kubeliais. Sudėti kubelius į puodą ir dar šiek tiek pakepinti kartu su svogūnu, kol daržovės pradės minkštėti.
* Arbatinyje užvirinti 1,5 l vandens ir jį supilti į puodą su daržovėmis. Sudėti sultinio kubelius, pomidorų padažą, lauro, rozmarino lapelius, pagardinti druska bei pipirais ir lėtai virti apie 10 min (kol išvirs bulvės).
* Kai sriuba išvirs, pašalinti iš puodo lauro lapelį ir sriubą sutrinti trintuvu.
* Ją ypač skanu patiekti su dar šilta, orkaitėje paskrudinta itališka balta duona.
Skanaus!