Reikės:
4 gabaliukų lašišos filė (be kaulų, su oda)
druskos ir pipirų pagal skonį
pakepintų sezamų sėklų ir šviežių kalendrų papuošti
Terijakiui reikės:
1/4 stiklinės sojų padažo
1/4 stiklinės vandens
2 a. š. kukurūzų krakmolo
4 a. š. medaus
2 a. š. ananasų sulčių
2 a. š. ryžių acto
2 sutrintų česnako skiltelių
Gaminimas.
Terijakis. Sudėkite visus ingredientus į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Tada supilkite į prikaistuvį ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
Kepsnys. Kepsninę įkaitinkite, ant grotelių sudėkite lašišos gabalus – oda žemyn. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepsninės dangtį uždenkite arba užklokite lašišą aliuminio folija ir kepkite iki 20 minučių.
Tada dosniai ištepkite lašišą terijakio padažu, vėl uždenkite ir kepkite dar 5 minutes.
Nuimkite lašišą nuo ugnies, jei reikia, galite dar užpilti padažo. Užberkite skrudintų sezamų, papuoškite kalendromis. Patiekti galite su ryžiais arba bet kokiomis šviežiomis ar keptomis daržovėmis.