Azijietiškas lašišos kepsnys

Lašiša ant grotelių – jau kurį laiką lietuvių labai mėgstamas patiekalas. Bet kodėl nepamėginti paruošti jos kitaip? Azijietiškas lašišos kepsnys tikrai pamalonins jūsų gomurį naujais skoniais.

 

Reikės:

 

4 gabaliukų lašišos filė (be kaulų, su oda)

druskos ir pipirų pagal skonį

pakepintų sezamų sėklų ir šviežių kalendrų papuošti

 

Terijakiui reikės:

 

1/4 stiklinės sojų padažo

1/4 stiklinės vandens

2 a. š. kukurūzų krakmolo

4 a. š. medaus

2 a. š. ananasų sulčių

2 a. š. ryžių acto

2 sutrintų česnako skiltelių

 

Gaminimas.

 

Terijakis. Sudėkite visus ingredientus į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Tada supilkite į prikaistuvį ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.

 

Kepsnys. Kepsninę įkaitinkite, ant grotelių sudėkite lašišos gabalus – oda žemyn. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepsninės dangtį uždenkite arba užklokite lašišą aliuminio folija ir kepkite iki 20 minučių.

 

Tada dosniai ištepkite lašišą terijakio padažu, vėl uždenkite ir kepkite dar 5 minutes.

Nuimkite lašišą nuo ugnies, jei reikia, galite dar užpilti padažo. Užberkite skrudintų sezamų, papuoškite kalendromis. Patiekti galite su ryžiais arba bet kokiomis šviežiomis ar keptomis daržovėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis