Purusis riešutų pyragas

Lengvas ir purus pyragas su maloniu riešuto poskoniu.

Reikės:


100 g sviesto

150 g cukraus

2 vnt. kiaušinių

5 g kepimo miltelių

120 g miltų

100 g graikinių riešutų

125 ml pieno


Gaminame


* Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir išmaišyti.


* Persijoti miltus, supilti į juos kepimo miltelius ir sutrupintus graikinius riešutus. Išmaišyti.


* Į kiaušinių masę po truputį pilti miltų mišinį ir pieną. Maišyti, kol gausite vientisą masę.


* Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą.


* Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir pašauti pyragą. Kepti 30-35 minutes.


* Atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis