Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba

Iš kur kilo sūrio sriuba, ginčijamasi, tačiau svarbiausia čia ne tai. O skani ir soti sriuba. Ir kvapni.

Reikės:


500 g vištienos filė

200 g kreminio sūrio

400 g bulvių

150 g svogūnų

180 g morkų

sviesto pagal skonį

druskos pagal skonį

juodų maltų pipirų pagal skonį

žalumynų pagal skonį

3 vnt. lauro lapų

po 2 vnt. juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių



Gaminame


* Į 3 l puodą sudėti mėsą ir užpilti vandeniu. Kai buljonas ims virti, pridėti 1 valgomąjį šaukštą druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelius, 2-3 lauro lapelius. Virti 20 minučių, tada mėsą ištraukti.


* Nuluptas bulves, svogūnus supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sūrį sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais.


* Į verdantį sultinį supilti bulves ir nuo užvirimo momento virti 5-7 minutes.


* Tuo metu keptuvėje ant sviesto apkepti svogūną, po to suberti ir morkas. Apiberti druska, maltais pipirais. Tada viską supilti į puodą ir virti dar 5-7 minutes.


* Tada supilti pjaustytą mėsą. Virti 3-4 minutes, suberti sūrį, gerai išmaišyti ir išjungi ugnį.


* Prieš patiekiant apiberti žalumynais. Galima tiekti su skrebučiais.


Skanaus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis