Reikės:
1 st. miltų
1 st. vandens
100 g sviesto
4 kiaušinių
druskos pagal skonį
200 g varškės
1 st. cukraus
vanilės pagal skonį
200 ml grietinėlės
Gaminame
* Vandenį užvirinti su sviestu ir druska. Nepertraukiant maišant po truputį pilti miltus. Sumažinti ugnį, išsukti masę iki vientisos ir nukelti nuo ugnies. Kai šiek tiek atvės, nuolat maišant mušti po vieną kiaušinį.
* Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos spausti graikinio riešuto dydžio maždaug 3-5 cm atstumu vieną nuo kito.
* Šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Maždaug po 10 minučių, kai eklerai pakyla ir šiek tiek parusvėja, sumažinti ugnį iki 150 laispnių ir dar kepti 10-15 minučių, kol paruduos ir sutvirtės.
* Kremui varškę ištrinti su cukrumi. Grietinėlę išplakti su vanile ir viską atsargiai išmaišyti ir išplakti iki purumo.
* Atvėsusius pyragaičius konditeriniu švirkštu pripildyti varškės kremo.
Skanaus.