Eklerai su varškės kremo įdaru

Tai prancūziškas desertas. Šiandien žinoma daugybė šio skanėsto receptų su įvairiausiais įdarais – su šokoladu, uogiene, sviestiniu kremu ir pan. O viršų galima padengti gardžia blizgia glazūra – vaniline, šokoladine ar braškine. Beje, sako, kad idealus ekleras yra 14 cm.

Reikės:


1 st. miltų

1 st. vandens

100 g sviesto

4 kiaušinių

druskos pagal skonį

200 g varškės

1 st. cukraus

vanilės pagal skonį

200 ml grietinėlės


Gaminame


* Vandenį užvirinti su sviestu ir druska. Nepertraukiant maišant po truputį pilti miltus. Sumažinti ugnį, išsukti masę iki vientisos ir nukelti nuo ugnies. Kai šiek tiek atvės, nuolat maišant mušti po vieną kiaušinį.


* Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos spausti graikinio riešuto dydžio maždaug 3-5 cm atstumu vieną nuo kito.


* Šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Maždaug po 10 minučių, kai eklerai pakyla ir šiek tiek parusvėja, sumažinti ugnį iki 150 laispnių ir dar kepti 10-15 minučių, kol paruduos ir sutvirtės.


* Kremui varškę ištrinti su cukrumi. Grietinėlę išplakti su vanile ir viską atsargiai išmaišyti ir išplakti iki purumo.


* Atvėsusius pyragaičius konditeriniu švirkštu pripildyti varškės kremo.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis