Riestainiai su aguonomis (beigeliai)

Vieni riestainių, vadinamųjų „beigelių“ nusipirks Kaziuko mugėje. O kiti, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių nekelia kojos iš namų, jų puikiai gali išsikepti patys!

Reikės:


250 ml pieno

50 g sviesto

25 g cukraus

truputį druskos

2 valg. šaukštai sausų mielių

1 kiaušinio trynys

1 kiaušinio baltymas

400 g miltų

50 g aguonų

aliejaus ištepimui


Gaminame


* Iš viso pieno kiekio atidėkite 2 valg. šaukštus, o likusį užvirinkite. Į pieną supilkite cukrų, sudėkite sviestą. Gerai išmaišykite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Palikite šiek tiek atvėsti.


* Į šiltą pieną suberkite mieles ir palikite 15 minučių, kol suputos.


* Berkite druskos, miltų, įdėkite kiaušinio baltymą, gerai išmaišykite. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga.


* Gautą tešlą įdėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje valandai, kol tešla pakils dvigubai.


* Vėl tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol nesumažės perpus. Iš tešlos suformuokite „dešrą“ ir padalinkite ją į 16 dalių.


* Iš kiekvienos dalies susukite „dešrelę“ ir sujunkite jos galus.


* Skardą išklokite kepimo popieriumi, jį ištepkite aliejumi ir ten dėkite riestainius, palikdami tarp jų nemažus tarpus. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.


* Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ant ugnies užvirinkite didelį puodą vandens. Į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Po 15-20 sekundžių kiaurasamčiu ištraukite riestainius iš vandens ir dėkite ant popieriaus palikdami atstumą vienas nuo kito.


* Indelyje sumaišykite trynį su 2 pieno šaukštais, išplakite. Šepetėliu patepkite visus riestainius ir apibarstykite aguonomis (ar sezamo sėklomis – pagal skonį). Tada pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol riestainiai pakils ir įgaus auksinę spalvą. Ištraukus leiskite riestainiams atvėsti.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis