Reikės:
250 ml pieno
50 g sviesto
25 g cukraus
truputį druskos
2 valg. šaukštai sausų mielių
1 kiaušinio trynys
1 kiaušinio baltymas
400 g miltų
50 g aguonų
aliejaus ištepimui
Gaminame
* Iš viso pieno kiekio atidėkite 2 valg. šaukštus, o likusį užvirinkite. Į pieną supilkite cukrų, sudėkite sviestą. Gerai išmaišykite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Palikite šiek tiek atvėsti.
* Į šiltą pieną suberkite mieles ir palikite 15 minučių, kol suputos.
* Berkite druskos, miltų, įdėkite kiaušinio baltymą, gerai išmaišykite. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga.
* Gautą tešlą įdėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje valandai, kol tešla pakils dvigubai.
* Vėl tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol nesumažės perpus. Iš tešlos suformuokite „dešrą“ ir padalinkite ją į 16 dalių.
* Iš kiekvienos dalies susukite „dešrelę“ ir sujunkite jos galus.
* Skardą išklokite kepimo popieriumi, jį ištepkite aliejumi ir ten dėkite riestainius, palikdami tarp jų nemažus tarpus. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.
* Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ant ugnies užvirinkite didelį puodą vandens. Į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Po 15-20 sekundžių kiaurasamčiu ištraukite riestainius iš vandens ir dėkite ant popieriaus palikdami atstumą vienas nuo kito.
* Indelyje sumaišykite trynį su 2 pieno šaukštais, išplakite. Šepetėliu patepkite visus riestainius ir apibarstykite aguonomis (ar sezamo sėklomis – pagal skonį). Tada pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol riestainiai pakils ir įgaus auksinę spalvą. Ištraukus leiskite riestainiams atvėsti.
Skanaus!