Restorano lygio patiekalas Jūsų virtuvėje: modernūs kaitlentės ir orkaitės sprendimai

Nekyla abejonių, kad maistu reikia mėgautis. Šiandien skaniais patiekalais galima džiaugtis ne tik prašmatniuose restoranuose, bet ir namuose – modernūs virtuvės prietaisai leidžia savo virtuvėje įgyvendinti bet kurią idėją ar receptą.

Bendradarbiaudami su buitinės technikos prekės ženklu „Electrolux“, sukūrėme 4 maisto ruošimo technikas, kurias būtina žinoti kiekvienam gurmanui. Pasitelkus intuityvius virtuvės prietaisus, jas galima lengvai pritaikyti savo virtuvėje.


„Sous Vide“


„Sous Vide“ – iš Prancūzijos atkeliavusi kulinarinė technika, kurios pavadinimą galima būtų išversti kaip „pagaminta vakuume“. Nors skamba gana sudėtingai, metodas labai paprastas. Sudėję visus patiekalo ingredientus į vakuuminį maišelį, pasirinkite vieną iš nustatytų programų ir įdėkite jį į vakuumavimo stalčių. Ištraukę iš maišelio orą, įkiškite jį į garinę orkaitę, kur patiekalas bus tolygiai kepamas žemoje temperatūroje.


Ruošiant patiekalus su „Sous Vide“ technologija, išsaugomi beveik visi vitaminai ir vertingos maistinės medžiagos, išryškėja maisto kvapas, skonis ir spalva, o produktų struktūra lieka nepakitusi. Norint naudoti „Sous Vide“ maisto ruošimo technologiją, būtini specialūs vakuuminiai maišeliai, vakuumavimo stalčiai ir garinė orkaitė, pavyzdžiui, „Electrolux 900 SteamPro“. Pastarąją galima sujungti su išmaniuoju telefonu ir valdyti ją dar paprasčiau.





Garų funkcija


Ką begamintumėte, garai maistui suteiks ypatingą ir unikalų skonį. Garai ir įprastas orkaitės karštis išlaiko visus vertingus vitaminus ir pagerina patiekalų skonį bei tekstūrą. Mitas, kad maisto produktai tampa drėgnesni dėl garų – iš tikrųjų garai padeda neprarasti nė trupučio natūralios jų drėgmės.


Garinėse orkaitėse įdiegta įvairiausių garų režimo nustatymų, tačiau gaminti su „Electrolux“ funkcija „Steamify“ itin paprasta. Nustačius kepimo temperatūrą, orkaitė parinks tinkamą garų kiekį ir automatiškai iškeps patiekalą. Naudojant šį metodą, galima ruošti įvairiausias daržoves ir mėsą bei tortus, pyragus ir kitus desertus. Jei norite tobulo kepsnio, rekomenduojame naudoti mėsos zondą, dar kitaip vadinamą maisto termometru, kuris kepant nuolat matuoja vidinę patiekalo temperatūrą. Jam iškepus, orkaitė apie tai praneša ir automatiškai išsijungia. Be to, jutiklinis ekranas leidžia akimirksniu pasiekti tris svarbiausias ir dažniausiai naudojamas funkcijas. Šios funkcijos taip pat įdiegtos „Electrolux 900 SteamPro“ orkaitėje.


Virimas ant silpnos kaitros


Virimas ant silpnos kaitros – tai maisto gaminimo technika, kuri padės išvirti tobulus ryžius ir daugybę kitų produktų! Iš techninės pusės tai panašu į paprastą virimą – patiekalas gaminamas verdant skystyje puode, o ne orkaitėje ar įkaitintoje keptuvėje. Pirmiausia skystis įkaitinamas iki virimo temperatūros, o tada kaitra palaipsniui mažinama, kol vandens paviršiuje ims rodytis smulkūs burbuliukai.


Ant silpnos kaitros maistas verda lėtai ir švelniai, visiškai išsaugoma produktų struktūra. Su didele kaitra to padaryti beveik neįmanoma. Pavyzdžiui, jei mėsą virsite ant silpnos kaitros, ji bus minkšta ir sultinga, o išvirus naudojant didelę kaitrą mėsą gali būti sunku įkąsti. Ar pastebėjote, kad sriubos ir troškiniai kitą dieną skanesni? Taip yra todėl, kad visi skoniai galutinai susimaišo – verdant ant silpnos kaitros šis procesas dar efektyvesnis. Virimas ant mažos kaitros – vienas iš triukų, kaip išvirti tobulą uogienę, nes uogos ir vaisiai tampa švelnūs, bet neištęžta.



Gamintojo nuotr.



Svarbiausias skirtumas tarp įprasto virimo ir virimo ant silpnos kaitros – tai temperatūra: ji turėtų būti mažesnė nei 90 °C. „Electrolux 900 SensePro“ indukcinėje kaitlentėje įdiegtas lengvas ir patogus temperatūros valdymas maisto termometru. Įdėję jį į puodą išlaikysite pastovią temperatūrą laipsnio tikslumu visą patiekalo virimo laiką. Beje, su maisto termometru ant kaitlentės galite gaminti ir „Sous Vide“ metodu.


https://www.youtube.com/watch?v=NtY7dcKf0XY&feature=youtu.be


Kepimas ant grilio


Kai kurie teigia, kad geriausias metas grilio patiekalams – vasara, tačiau šiandien, naudojantis „Electrolux“ kaitlente su grilio funkcija, vasaros patiekalais galima mėgautis ir šaltais rudens ar žiemos mėnesiais. Vienas iš kepimo ant grilio privalumų yra tai, kad nereikia papildomų riebalų, todėl galėsite ruošti liesus patiekalus. Be to, ant grilio galite kepti ne tik mėsą, bet ir daržoves, duoną, sūrį ir net vaisius. Kepant šiuos, juose esantis cukrus karamelizuojasi. Patiektas su ledais ar naminiu desertiniu padažu, jis taps tikru delikatesu Jūsų skonio receptoriams!


Jei rengiate vakarėlį ir norite svečiams patiekti ant grilio keptos mėsos, labai pravers „Electrolux 900 SensePro“ indukcinės kaitlentės kaitviečių sujungimo („Bridge“) funkcija. Ji sujungia kelias kaitvietes, todėl vienu metu galite pasigaminti kepsnį, „Plancha“ grilyje pasikepinti daržovių ar išsivirti desertinio padažo, valdydami maisto gaminimo procesą individualiais atskirų kaitviečių laikmačiais. Garus virtuvėje kontroliuos „Hob2Hood®“, belaidžiu ryšiu sujungdama kaitlentę ir gartraukį ir automatiškai sureguliuodama nustatymus.


Įvairūs priedai – svarbu


Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad skaniam patiekalui ant indukcinės kaitlentės paruošti užtenka puodo ir keptuvės, šiandien praverčia ir siūlomas gana platus kaitlentės priedų asortimentas. Minėtas „Plancha“ grilis puikiai tinka, jei norite kepti naudodami indukcinę kaitlentę, o „Electrolux“ Himalajų druskos blokelis, kurio sudėtyje yra daug vertingų mineralų, praturtins patiekalą natūraliais skoniais, todėl nereikės papildomai naudoti sviesto, aliejaus ar druskos. Jei mėgstate Azijos virtuvę, pravers kiniška keptuvė „Wok“ – su ja paruošti makaronus, jūros gėrybes ar Pekino antį bus lengviau nei bet kada!


Svarbu ir tinkamos indukcinės kaitlentės valymo priemonės, valgio ruošimo reikmenys. Praeityje gaminant ant indukcinės kaitlentės reikėjo specialių puodų ir keptuvių, o šiandien beveik visi prekės ženklai siūlo tinkamus ir indukcinėms, ir kitų tipų kaitlentėms.


Sužinokite daugiau apie produktus ir priedus:

https://www.electrolux.lt/kitchen/cooking/accessories/


Gaukite dovaną iš „Electrolux“!


Norėtume išgirsti apie Jūsų patirtį naudojant „Electrolux“ prietaisus.

Apsilankykite „Electrolux“ atsiliepimų skiltyje, susiraskite produktą, apie kurį norite pasisakyti, ir palikite atsiliepimą. Nurodę savo kontaktinę informaciją (vardą, pavardę ir el. pašto adresą), patvirtinkite atsiliepimą el. paštu. Netrukus po to susisieksime su Jumis ir suteiksime galimybę laimėti vieną iš mūsų praktiškų prizų.

Užsakymo nr.: PT_62204

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis