Vegetariškas plovas su avinžirniais

Yra įvairiausių plovo rūšių – plovas su kiauliena, plovas su vištiena, uzbekiškas plovas, plovas su jūros gėrybėmis etc. Šiandien jus „supažindinsime“ su vegetariška plovo versija.

Reikės:


1 st. ryžių

0,5 morkos

0,5 galvutės svogūno

0,5 st. avinžirnių

1 arb. šaukštelis kmynų

iki 80 ml augalinio aliejaus

3 skiltelės česnako

druskos pagal skonį

maltų juodųjų pipirų

2 stiklinės vandens


Gaminame


* Stambiai supjaustyti svogūną.

* Sutarkuoti morką.

* Iš anksto išvirti avinžirnius.

* Į gilų puodą įpilti aliejaus – kad uždengtų indo dugną. Viso kiekio gal ir nereikės.

* Sluoksniais sudedame: pirma – svogūnus, paskui – morką, tada – avinžirnius.

* Tada supilti ryžius, apibarstyti prieskoniais.

* Česnako skiltelių neišlukštenti, tiesiog sukaišioti po vieną skirtingose vietose. Tai suteiks puikų skonį ir aromatą.

* Viską užpilti dviem ar daugiau stiklinėmis vandens, kad apsemtų, ir užkaisti. Galima kepti ir orkaitėje įjungus apačios kepimo režimą.

* Troškinti maždaug 15-20 minučių, tada viską išmaišyti. Išimti česnako skilteles.

Skanaus.




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis