Rizotas su grybais

Kartą paragavus šio patiekalo norėsite dar ir dar.

Reikės:


300 g trumpagrūdžių ryžių

100 g sviesto

1 svogūno galvutės

200 ml balto sauso vyno

1 l vištienos sultinio

300 g pievagrybių (tinka ir miško grybai)

druskos pagal skonį

truputėlį šafrano


Gaminame


* Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti puode iki auksinės spalvos, tada ten pat suberti smulkiai pjaustytus pievagrybius ir kepinti, kol jie išleis sultis. Tuomet į puodą suberti ryžius ir kepinti maždaug 2 minutes nuolat maišant.


* Į puodą su ryžiais supilti vyną ir sultinį. Virti nudengus dangtį, nuolat maišant. Kai išgaruos maždaug pusė vyno su sultiniu, įberti šiek tiek šafrano ir druskos. Maišant virti, kol ryžiai bus paruošti. Jei skysčiai išgaruos anksčiau, nei išvirs ryžiai, dar įpilti šiek tiek vandens, vyno ar sultinio.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis