Reikės:
2 st. cukraus
5 kiaušinių
200 g sviesto
1 indelis grietinės (apie 200 g)
2 st. miltų
2 valg. šaukštai kakavos miltelių
1 arb. šaukštas kepimo miltelių
Gaminame
* Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti 2 stiklines persijotų miltų, kepimo miltelius, ištirpintą ir atvėsuį sviestą, grietinę ir gerai išmaišyti.
* Tešlą padalinti į 2 dalis. Į vieną suberti kakavos miltelius, į kitą pridėti 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
* 26-28 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir per vidurį pakaitomis po nedaug (po kelis valg. šaukštus) pilti tai šviesią, tai tamsią tešlą. Ne maišyti.
* Skardą dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug pusvalandį. Jei viršus bus iškepęs, o vidus – dar ne, uždenkite kepimo formą folija, sumažinkite temperatūrą iki 180 ir kepkite.
Skanaus.