Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“

Kai kas jį vadina keksu, kai kas – pyragu. Vienu žodžiu, tai – minkštas, drėgnas ir nuostabiai atrodantis desertas.

Reikės:


2 st. cukraus

5 kiaušinių

200 g sviesto

1 indelis grietinės (apie 200 g)

2 st. miltų

2 valg. šaukštai kakavos miltelių

1 arb. šaukštas kepimo miltelių


Gaminame


* Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti 2 stiklines persijotų miltų, kepimo miltelius, ištirpintą ir atvėsuį sviestą, grietinę ir gerai išmaišyti.


* Tešlą padalinti į 2 dalis. Į vieną suberti kakavos miltelius, į kitą pridėti 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.


* 26-28 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir per vidurį pakaitomis po nedaug (po kelis valg. šaukštus) pilti tai šviesią, tai tamsią tešlą. Ne maišyti.


* Skardą dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug pusvalandį. Jei viršus bus iškepęs, o vidus – dar ne, uždenkite kepimo formą folija, sumažinkite temperatūrą iki 180 ir kepkite.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis