Traškūs avižiniai sausainiai su džiovintais vaisiais baltuoju šokoladu

Vienas geriausių avižinių sausainių receptų. Galima pagardinti norimais priedais: cinamonu, muskato riešutu, aguonomis, sėklomis, riešutais, džiovintais vaisiais ar šokoladu. Su šokoladu – bene skaniausi!

Reikės:


50 g cukraus

1 kiaušinio

2 g kepimo miltelių

1 st. miltų

5 g malto cinamono

5 g vanilės

2 valg. šaukštų džiovintų vaisių

50 g balto šokolado

120 g sviesto

1 st. greitai paruošiamų avižinių dribsnių


Gaminame


* Sviest1 ištrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, išmaišyti. Įberti druskos, kepimo miltelius, cinamoną, vanilę ir viską išmaišyti.


* Suberti avižinius dribsnius ir gerai išmaišyti.


* Į gautą masę supilti smulkiai sulaužytą šokoladą, džiovintus vaisius ir išmaišyti.


* Supilti miltus ir išminkyti tešlą.


* Padalinti tešlą į 12 dalių, juos iškočioti ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite tolėliau vien1 nuo kito.


* Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 15 minučių. Ištraukite ir palikite skardoje, kol šiek tiek atvės ir sutvirtės.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis