Vištienos ir cukinijų apkepas

Minkštas švelnaus skonio patiekalas – Jūsų pietums.

Reikės:


2 vnt. vištienos krūtinėlės filė

1 cukinijos

200 g varškės

2 kiaušinių

100 ml grietinėlės

200 g lydyto sūrio

2 valg. šaukštų miltų

1 vnt. svogūno

2 česnako skiltelių

džiovintų raudonėlių, juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį


Gaminame


* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.


* Pasūdytame vandenyje išvirti vištienos filė. Ilgai virti nereikia, mėsa turi likti sultinga. Supjaustyti filė gabaliukais ir palikite atvėsti.


* Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.


* Stambiai supjaustyti daugiau nei pusę cukinijos, suberti prie svogūnų ir troškinti, kol suminkštės. Įmesti išluptas česnako skilteles.


* Stambia tarka sutarkuoti sūrį. Kiaušinius su trupučiu druskos išplakti. Inde sumaišyti kiaušinius su puse sūrio kiekio, suberti miltus, supilti grietinėlę, sudėti varškę, suberti filės gabaliukus ir cukiniją su svogūnais, pridėti druskos ir gerai išmaišyti.


* Viską supilti į riebalais išteptą skardą, apiberti pipirais ir raudonėliu. Likusią cukiniją supjaustyti plonomis riekutėmis ir išdėlioti apkepo viršuje. Tada paviršių apibarstyti likusiu sūriu ir šauti į orkaitę 30-40 minučių, kol sūris įgaus rudai raudoną atspalvį.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis