Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu

Savaitgalis – ideali proga palepinti kitus ir pasilepinti skaniais kepiniais. Mielinės bandelės su cinamonu – be galo gardžios, visiems patinkančios ir nesudėtingai paruošiamos.

Reikės:


200 ml pieno

11 g sausų mielių

850 g kvietinių miltų

2 kiaušinių

200 g sviesto

200 g cukraus

10 g vanilinio cukraus

100 g cukraus (įdarui)

20 g cinamono (įdarui)

1 valg. šaukšto druskos

100 g kreminio sūrio


Gaminame


* Mieles ištirpinkite šiltame piene (įberkite truputėlį ir cukraus iš 100 g kiekio). Kol mielės kyla, kitame inde išplakite kiaušinius. Prie jų pridėkite minkštą sviestą (1/3 kiekio), supilkite likusį cukraus kiekį ir išmaišykite.


* Ištirpintas mieles sumaišykite su kiaušinių mase.


* Miltus sumaišykite su druska ir pamažu maišykite su mielėmis, paminkykite. Indą užklokite rankšluosčiu ir valandai palikite šiltoje vietoje.


* Įdarui cinamoną išmaišykite su cukrumi. Atskirai ištirpinkite sviestą.


* Pakilusią tešlą (turėjo pakilti dvigubai) plonai iškočiokite – gerai būtų gauti stačiakampio formos (40x55 cm) blyną. Jį ištepkite tirpintu sviestu ir apibarstykite cukrumi su cinamonu.


* Susukite stačiakampį – kuo kiečiau, tuo geriau.


* Gautą „dešrą“ pjaustykite riekutėmis ir jas „guldykite“ į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-30 minučių. Iškepusios bandelės būna auksinės spalvos, o cukrus ištirpęs.


* Kol bandutės kepa, ruoškite glazūrą. Jai likusį sviestą išmaišykite su kreminiu sūriu ir cukraus pudra.


* Iš orkaitės ištrauktas bandutes iškart aptepkite glazūra. Galite papuošti ir šokolado drožlėmis ar riešutais. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis