Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis

Klasikinis vengriškos virtuvės patiekalas. Kiekviena šeimininkė turi savo receptą, tad improvizuoti galite ir Jūs!

Reikės:


2 svogūnų

6 saldžių paprikų

5 pomidorų

50 g rūkytos kiaulienos

1 valg. šaukšto džiovintos ir maltos saldžios paprikos

4 parūkytų dešrelių

druskos pagal skonį


Gaminame


* Rūkytą mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais ir suberi į įkaitintą keptuvę. Kepinti pamažu didinant ugnį apie 5 minutes, kol šoninės gabaliukai aptirps.


* Paskui ten pat suberti šiaudeliais pjaustytus svogūnus ir kepti ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps permatomi.


* Suberti maltą papriką, išmaišyti ir iškart supilti mažyčiais kubeliais susmulkintus pomidorus bei stambesniais šiaudeliais supjaustytas paprikas. Įberti druskos, išmaišyti, uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinti 25-30 minučių.


* Tada į puodą suberti kubeliais pjaustytas dešreles ir uždengus dangtį troškinti dar 10 minučių.


* Nuimti dangtį ir dar 15 minučių troškinti vis pamaišant, kol išgaruos skysčių perteklius. Patiekite su duona.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis