Savaitgalio pusryčiams – amerikietiški blyneliai

Tai vieni populiariausių blynelių ne tik Amerikoje. Visa esmė – nedideli ir purūs blyneliai, aplieti sirupu.

Jums reikės:


2 kiaušinių

1 arb. šaukšt. druskos

3 valg. šaukštų cukraus

2 stiklinių pieno

2 st. miltų

1 arb. šaukštelio gesintos sodos

3/4 stiklinės aliejaus


Gaminame


* Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol suputos.

* Įpilti pieno stiklinę ir nuolat maišant pilti miltus. Vėl pilti pieną ir maišant po truputį – miltus.

* Supilti aliejų (jį galima keisti ištirpintu sviestu).

* Nugesintą sodą suberti į tešlą ir gerai išmaišyti. Palikti tešlą pastovėti 5-10 minučių.

* Įkaitinti keptuvę. Į ją pilti šaukštu blynelius. Kai jų paviršiuje ima formuotis burbuliukai, apversti ir kepti dar 20 s.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis