Bene populiariausias desertas pasaulyje – braunis

Vienas iš populiariausių desertų pasaulyje – braunis – „išrastas“ 1893 m. legendinio viešbučio Pamer House Čikagoje.

Jis ten kepamas iki šiol pagal originalų receptą, viršų padengiant abrikosų glazūra.


Kepant šį pyragą namie viršutinis sluoksnis gaunasi toks traškus, kad glazūros ir nebereikia. Tradicinis braunis pasižymi vaniliniu aromatu, traškia „kepurėle“ ir drėgna minkštąja dalimi. Tortą galima gardinti graikiniais riešutais, pistacijomis ar spanguolėmis.


Reikės:


100 g tamsaus šokolado

180 g sviesto

200 g rudojo cukraus

4 kiaušinių

100 g miltų

100 g graikinių riešutų


Gaminame


* Į indą sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą, sviestą ir nuolat maišant ištirpinti vonelėje su karštu vandeniu. Palikti atvėsti.


* Išplakti kiaušinius. Pamažu į kiaušinių masę pilti 100 g cukraus ir išplakti.


* Aštriu peiliu pasmulkinti graikinius riešutus. Juos galima net paskrudinti sausoje skardoje iki kol pajusite aromatą. Tačiau tai nėra būtina.


* Į šokolado masę supilti cukrų, paskui miltus ir susmulkintus riešutus. Viską gerai išmaišyti. Tada supilti kiaušinių masę ir kruopščiai išmaišyti. Turite gauti vientisą masę.


* Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Indą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą. Indą dėkite į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių iki paviršius pasidengs traškia plutele.


* Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais. Pyragą patiekite gryną arba apiberkite cukraus pudra. O kam patinka, – patiekite su vanilinių ledų kaušeliu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis