Reikės:
4 lazanijos lakštų
350 g vištienos filė
150 g šampinjonų
80 g parmezano sūrio
2 valg. š. sviesto
bazilikų pagal skonį
Bešamelio padažui:
70 g kvietinių miltų
50 g sviesto
350 g pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatinio riešuto – pagal skonį
Gaminame:
* Pirma paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Plona srovele pilkite pieną, stenkitės, kad neatsirastų gumulėlių. Kaitinkite padažą ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Po 5-10 minučių jis turėtų sutirštėti, tada įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
* Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite keptuvėje, kur ištirpintas sviestas. Po 10 minučių suberkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.
* Indo dugną ištepkite bešamelio padažu, paklokite lazanijos lakštą, ant jo uždėkite nedaug įdaro, apiberkite tarkuotu sūriu. Visus veiksmus kartokite iki baigsite lazanijos lakštus.
* Viršutinį lazanijos lakštą patepkite bešamelio padažu ir indą uždenkite dangčiu ar folija. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada apiberkite lazaniją sūriu ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Lazanijos paviršius turėtų pasidengti gražia auksine plutele.
* Atidžiai supjaustykite lazaniją ir kiekvieną porciją papuoškite baziliko lapeliu. Skanaus!