Soti lazanija su vištiena ir grybais

Lazanijos variantų netrūksta. Šįkart kviečiame išbandyti su vištiena, grybais, sūriu ir bešamelio padažu.

Reikės:


4 lazanijos lakštų

350 g vištienos filė

150 g šampinjonų

80 g parmezano sūrio

2 valg. š. sviesto

bazilikų pagal skonį


Bešamelio padažui:


70 g kvietinių miltų

50 g sviesto

350 g pieno

druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatinio riešuto – pagal skonį


Gaminame:


* Pirma paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Plona srovele pilkite pieną, stenkitės, kad neatsirastų gumulėlių. Kaitinkite padažą ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Po 5-10 minučių jis turėtų sutirštėti, tada įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.


* Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite keptuvėje, kur ištirpintas sviestas. Po 10 minučių suberkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.


* Indo dugną ištepkite bešamelio padažu, paklokite lazanijos lakštą, ant jo uždėkite nedaug įdaro, apiberkite tarkuotu sūriu. Visus veiksmus kartokite iki baigsite lazanijos lakštus.


* Viršutinį lazanijos lakštą patepkite bešamelio padažu ir indą uždenkite dangčiu ar folija. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada apiberkite lazaniją sūriu ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Lazanijos paviršius turėtų pasidengti gražia auksine plutele.


* Atidžiai supjaustykite lazaniją ir kiekvieną porciją papuoškite baziliko lapeliu. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis