Prancūziška svogūnų sriuba – norėsite dar ir dar

Sunku patikėti, kad sriuba iš svogūnų, sultinio ir skrebučių gali būti tokia apetitiška.

Prancūziškos sriubos paslaptis – tobulas ingredientų derinys. Beje, šią sriubą reikia valgyti neskubant ir mėgaujantis.


Reikės:

baltų svogūnų - 800 g

salierų - 2 vnt.

sviesto - 50-60 g

jautienos sultinys - 800 g

čiobrelių – kelios šakelės

prancūziško batono – 1 vnt.

kieto sūrio - 200 g


Gaminame:


* Supjaustykite svogūnus į 4 dalis, paskui – plonomis juostelėmis. Rinkitės tik kokybiškus, nepradėjusius gesti svogūnus.


* Puode ištirpinkite sviestą. Supjaustykite salierus ir juos kartu su svogūnais suberkite į puodą. Kepinkite ant nedidelės ugnies 20-30 min, retkarčiais pamaišydami.


* Kai svogūnai karamelizuojasi, supilkite 250 ml sultinio. Troškinkite nuėmę dangtį, kol masė sutirštės. Įmeskite kelias čiobrelių šakeles (tinka tiek šviežios, tiek džiovintos), išmaišykite.


* Kai skystis išgaruos, įpilkite dar 250 g jautienos sultinio ir vėl troškinkite, kol masė sutirštės.


* Tada supilkite likusius 300 g sultinio. Padidinkite ugnį, užvirinkite sriubą. Virkite sriubą iki vidutinio tirštumo.


* Kol gaminsite, prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis, paskrudinkite jas. Stambia tarka sutarkuokite sūrį.


* Sriubą supilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, tačiau ne iki viršaus. Tada sriubos paviršių pabarstykite sūriu ir uždėkite ant viršaus skrebutį ar du – priklausomai nuo dubenėlio dydžio ir vėl užberkite sūrio.


* Indus su sriuba pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Sūriui ištirpus traukite sriubą iš orkaitės ir patiekite. Padėkite šaukštą ir nedidelį peilį – juo patogu pjaustyti batoną.


Pastabos:

- Jautienos sultinį galima keisti vištienos arba daržovių.

- Kad būtų patogiau valgyti, batono riekeles galima supjaustyti kubeliais ir tada tik paskrudinti.

- Galima skrebučius patiekti ir atskirai. Tokiu atveju sriubos nereikės šauti į orkaitę.

- Prieš patiekdami sriubą pabarstykite čiobrelio lapeliais – aromatas bus dieviškas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis