Virtiniai su špinatų ir rikotos įdaru

Pavasariui įžengus vis labiau ieškome sveikesnių patiekalų.

4 ar 5 porcijos

Tešlai reikės:

400 g miltų

4 kiaušinių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

žiupsnio druskos

šiek tiek miltų ant stalviršio pabarstyti

Įdarui reikės:

200 g špinatų (nuplautų ir nusausintų)

200 g rikotos

30 g tarkuoto parmezano

žiupsnio tarkuotų muskatų riešutų

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pagardui reikės:

60 g sviesto

4 šaukštų skrudintų kedrinių pinijų

saujelės šalavijų lapų

2 šaukštų tarkuoto parmezano


Jau 100 metų žurnalas MOTERIS – Tavo įkvėpimo šaltinis. Kaip keitėsi žurnalų viršelių „veidas“, sužinokite ČIA.


Gaminame


* Tešla. Į dubenį suberkite miltus, į jų vidurį įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų ir maišykite šakute užgriebdami vis daugiau miltų. Paskui rankomis minkykite tešlą, kol ši nebelips prie delnų. Apvyniokite ją maistine plėvele, kad nedžiūtų, ir palikite 1 val. ant stalo.

* Įdaras. Špinatus susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su rikota, parmezanu, tarkuotais muskatų riešutais, trupučiu druskos ir pipirų.

* Plonai iškočiokite tešlą ir formuokite virtinius su įdaru. Juos sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, virkite dar maždaug 2 min. Kiaurasamčiu išgriebkite juos į lėkštes.

* Pagardas. Keptuvėje su įkaitintu sviestu pakepkite šalavijų lapelius – iki ims darytis traškūs. Tada juos išgriebkite ir sudėkite ant virtinių lėkštėse, užpilkite šalavijų sviestą iš keptuvės, užberkite kedrines pinijas ir parmezaną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis