Dviejų gardžių sausainių receptai

Te pakvimpa namai migdolais ir cinamonu!

Migdoliniai sausainiai

15–18 vnt.


Reikės:

2 kiaušinių baltymų

žiupsnelio druskos

100 g cukraus

140 g džiovintų spanguolių

250 g migdolų miltų

saujelės migdolų

saujelės šviežių spanguolių (nuplautų)


* Kiaušinių baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Spanguoles labai smulkiai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su migdolų miltais, tada įmaišykite baltymus.


* Šaltame vandenyje suvilgytais delnais formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Į kiekvieno kamuoliuko vidurį įspauskite po spanguolę arba migdolą.


* Kepkite 140–150 °C orkaitėje 25–30 min. Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir sutvirtėti, tada nuimkite nuo popieriaus.


Sviestiniai sausainiai su cinamonu

Maždaug 20 vnt.


Reikės:

170 g sviesto (kambario temperatūros)

150 g cukraus

100 g cukranendrių cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

žiupsnio druskos

2 kiaušinių

300 g miltų

1 šaukšto krakmolo

2 šaukštelių kepimo miltelių


Sausainiams pabarstyti reikės:

2 šaukštų cukranendrių cukraus

1 šaukšto cinamono


* Sviestą išplakite su cukrumi, cukranendrių bei vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Tada po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Paruoštą tešlą padėkite 2 val. į šaldytuvą.


* Delnais formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos pavoliokite cukranendrių cukraus bei cinamono mišinyje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami tarp jų 3 cm tarpus. Kepkite 180 °C orkaitėje 12–14 min. Iškeptus sausainius palikite skardoje atvėsti ir sutvirtėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis