Itin gardus meduolis su riešutais

Kada paskutinįkart kepėte meduolį?

8–10 porcijų


Tešlai reikės:

400 g medaus

2 šaukštelių meduolio prieskonių mišinio

žiupsnio druskos

5 kiaušinių

180 g cukranendrių cukraus

250 g grietinės

50 g tirpinto sviesto

0,5 kg miltų

1 šaukštelio maistinės sodos

saujos graikinių arba karijų riešutų


Dekoruoti reikės:

1 šaukšto miltelinio cukraus

šalavijų šakelių (tinka džiovintos)


* Medų pakaitinkite su prieskonių mišiniu bei druska ir palikite atvėsti.


* Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų. Tada įmaišykite grietinę, sviestą, atvėsintą medų, įsijokite miltus ir sodą. Viską gerai išplakite, įmaišykite riešutus.


* Tešlą sukrėskite į vieną didelę arba dvi mažesnes formas. Pašaukite į 160–180 °C orkaitę ir kepkite 40–50 min. – kol iš tešlos ištrauktas įsmeigtas medinis iešmelis bus švarus.


* Atvėsusį meduolį išimkite iš formos. Uždėkite šalavijų šakeles ir užberkite miltelinį cukrų. Vietoj šalavijų galima naudoti, pvz., hortenzijų žiedus, paparčius, žvaigždanyžius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis