8–10 porcijų
Tešlai reikės:
400 g medaus
2 šaukštelių meduolio prieskonių mišinio
žiupsnio druskos
5 kiaušinių
180 g cukranendrių cukraus
250 g grietinės
50 g tirpinto sviesto
0,5 kg miltų
1 šaukštelio maistinės sodos
saujos graikinių arba karijų riešutų
Dekoruoti reikės:
1 šaukšto miltelinio cukraus
šalavijų šakelių (tinka džiovintos)
* Medų pakaitinkite su prieskonių mišiniu bei druska ir palikite atvėsti.
* Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų. Tada įmaišykite grietinę, sviestą, atvėsintą medų, įsijokite miltus ir sodą. Viską gerai išplakite, įmaišykite riešutus.
* Tešlą sukrėskite į vieną didelę arba dvi mažesnes formas. Pašaukite į 160–180 °C orkaitę ir kepkite 40–50 min. – kol iš tešlos ištrauktas įsmeigtas medinis iešmelis bus švarus.
* Atvėsusį meduolį išimkite iš formos. Uždėkite šalavijų šakeles ir užberkite miltelinį cukrų. Vietoj šalavijų galima naudoti, pvz., hortenzijų žiedus, paparčius, žvaigždanyžius.