Gardieji sekmadienio riestainiai

Jei ir Jūsų namuose savaitgaliais palkvimpa kepiniais, pyragais, šis receptas – Jums.

Siūlome išsikepti mielinių riestainių, kurie vieniems primins vaikystę, o kitiems taps puikiu dienos skanėstu.


Mielinei tešlai reikės:

300 ml pieno,

400 g miltų,

1 kiaušinio,

1 valg. šaukšto cukraus,

1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus,

60 g sviesto,

7 g sausų mielių.


Aptepimui:

kiaušinio trynio,

3 šaukštų pieno,


Apibarstymui – sezamo sėklų ar aguonų (ko norisi).


Gaminame


* Į indą, kuriame ištirpintas sviestas, supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, pamaišykite. Jei pienas šaltas, šiek tiek pašildykite, bet neužkaitinkite.

* Supilkite mieles, išmaišykite, palikite kelioms minutėms.

* Į indą suberkite miltus ir išminkykite. Minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada indą uždenkite ir pastatykite šiltai, kad tešla pakiltų.

* Pakilusią tešlą dar truputį paminkykite ir padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną jų iškočiokite ir pjaustykite maždaug 3 centimetrų juostomis. Paimkite dvi juosteles ir kaip virvelę suvykite tarpusavyje. Formuokite apvalų ar susuktą riestainį.

* Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite paruoštus riestainius. Palikite juos šiltai dar 15-20 minučių.

* Tuo metu kiaušinį išplakite su pienu ir šiuo plakiniu aptepkite pakilusius riestainius. Jei norisi, apibarstykite aguonomis, sezamo sėklomis ar kitais priedais.

* Dėkite skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis