Siūlome išsikepti mielinių riestainių, kurie vieniems primins vaikystę, o kitiems taps puikiu dienos skanėstu.
Mielinei tešlai reikės:
300 ml pieno,
400 g miltų,
1 kiaušinio,
1 valg. šaukšto cukraus,
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus,
60 g sviesto,
7 g sausų mielių.
Aptepimui:
kiaušinio trynio,
3 šaukštų pieno,
Apibarstymui – sezamo sėklų ar aguonų (ko norisi).
Gaminame
* Į indą, kuriame ištirpintas sviestas, supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, pamaišykite. Jei pienas šaltas, šiek tiek pašildykite, bet neužkaitinkite.
* Supilkite mieles, išmaišykite, palikite kelioms minutėms.
* Į indą suberkite miltus ir išminkykite. Minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada indą uždenkite ir pastatykite šiltai, kad tešla pakiltų.
* Pakilusią tešlą dar truputį paminkykite ir padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną jų iškočiokite ir pjaustykite maždaug 3 centimetrų juostomis. Paimkite dvi juosteles ir kaip virvelę suvykite tarpusavyje. Formuokite apvalų ar susuktą riestainį.
* Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite paruoštus riestainius. Palikite juos šiltai dar 15-20 minučių.
* Tuo metu kiaušinį išplakite su pienu ir šiuo plakiniu aptepkite pakilusius riestainius. Jei norisi, apibarstykite aguonomis, sezamo sėklomis ar kitais priedais.
* Dėkite skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Skanaus.