Orkaitėje keptos įdarytos paprikos

Puikus receptas tiems, kas nori skanaus ir sotaus patiekalo, tačiau nenori virtuvėje praleisti pusę šeštadienio.

Šis sotus receptas turi ir kitų variacijų – pritaikius galima paruošti mėsa įdarytas bulves, svogūnus ir pan.


Reikės:

400 g maltos kiaulienos,

4 -5 saldžiųjų paprikų,

kiaušinio,

2 morkų,

šviežiai maltų pipirų,

druskos,

šaukšto majonezo,

2 šaukštų maltų džiuvėsėlių,

trupučio aitriosios paprikos,

2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,

šaukšto aliejaus.


Gaminame


* Nuplaukite morkas ir sutarkuokite burokine tarka.

* Pasiruoškite mėsą: į faršą suberkite prieskonius, druską, džiuvėsėlius, įdėkite šaukštą majonezo ir sutarkuotas morkas. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.

* Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršų, pašalinkite sėklas.

* Į paprikas pridėkite faršo, uždenkite paprikos viršūnėle.

* Skardą patepkite aliejumi ir sustatykite įdarytas paprikas.

* Skardą dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.

* Baigiant kepti ant paprikų nuėmus keprurėles užberkite sūrio ir dar 2 minutėms pašaukite į orkaitę.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis