Šis sotus receptas turi ir kitų variacijų – pritaikius galima paruošti mėsa įdarytas bulves, svogūnus ir pan.
Reikės:
400 g maltos kiaulienos,
4 -5 saldžiųjų paprikų,
kiaušinio,
2 morkų,
šviežiai maltų pipirų,
druskos,
šaukšto majonezo,
2 šaukštų maltų džiuvėsėlių,
trupučio aitriosios paprikos,
2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
šaukšto aliejaus.
Gaminame
* Nuplaukite morkas ir sutarkuokite burokine tarka.
* Pasiruoškite mėsą: į faršą suberkite prieskonius, druską, džiuvėsėlius, įdėkite šaukštą majonezo ir sutarkuotas morkas. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
* Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršų, pašalinkite sėklas.
* Į paprikas pridėkite faršo, uždenkite paprikos viršūnėle.
* Skardą patepkite aliejumi ir sustatykite įdarytas paprikas.
* Skardą dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.
* Baigiant kepti ant paprikų nuėmus keprurėles užberkite sūrio ir dar 2 minutėms pašaukite į orkaitę.
Skanaus.