Švelnus pyragas su persikais

Norite nustebinti artimuosius? Paruoškite jiems stebėtinai skanų ir aromatingą pyragą su persikais. Harmoningas karamelizuotų vaisių derinys su švelnia tešla pavers Jūsų vakarą jaukiu ir ypatingu.


Iškepę pyragą paruoškite kavos ar kvapnios arbatos, uždekite žvakę, pasiimkite pledus ir mėgaukitės... O šį receptą – įsitikinsite patys – verta išsisaugoti!


Gamindami pagal šį receptą suprasite, kad naminius skanumynus galima paruošti greitai ir be ypatingų pastangų.


Trukmė - 45 minutės


Tešlai reikės:

1 st. cukraus

1 st. miltų

200 g sviesto

4 kiaušinių

1 arb. š. kepimo miltelių


Įdarui:

6 persikų

4 valg. š. cukraus

1 arb. š. vanilinio cukraus


Gaminame


* Persikus nulupame ir supjaustome gabaliukais, sudedame į puodą, apiberiame cukrumi, užbarstome vaniliniu cukrumi ir pakaitiname ant silpnos ugnies. Karamelizuoti vaisiai turi būti minkšti, bet išlaikyti formą ir nebirti.


* Karamelizuotus persikus „suguldome“ kepimui paruoštos skardos apačioje ir užpilame sirupu, kuris susidarė juos karamelizuojant.


* Tešlai giliame inde ištriname sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir kruopščiai išmaišome iki vientisos masės. Čia pat supilame ir persijotus miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišome.


* Supilame tešlą ant persikų. Skardą dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30-40 minučių.


* Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Atsargiai išverčiame ant lėkštės, papuošiame apiberdami cukraus pudra, mėtos lapeliais.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis