Naminis riešutų sviestas – užtruksite vos pusvalandį

Sutikite – savo rankomis pagamintas yra ir gardesnis, ir sveikesnis.

500 g žemės riešutų

keli valgomieji šaukštai bekvapio augalinio aliejaus (nebūtina)

2 valg. šaukštai medaus (nebūtina)

žiupsnelis druskos


Gaminame:


* Vertinant ingredientų sąrašą iš esmės be riešutų kitų jų ir nereikia, tiesiog medus suteikia saldumo, druska – malonaus skoninio kontrasto, o aliejus kremą „suminkština“, kad būtų lengviau ją tepti.


* Riešutus suberti į skardą ir šią dėti į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-iai minučių, paskui padidinti karštį iki 180 ir dar 10 minučių pakepti. Retkarčiais nepamirškite pamaišyti, kad riešutai nesudegtų.


* Jei riešutų luobelė lengvai nusiima, vadinasi, riešutus jau galima traukti iš orkaitės. Kai riešutai atvės, nuimkite luobeles – itin patogu tai daryti patrinant juos tarp pirštų. Nuluptus riešutus supilkite į smulkintuvą ir įjunkite 3-4 minutėms. Žinoma, jei prietaisas „reikalauja“, darykite pauzeles, smulkinkite pamažu – iš viso apie 10-15 minučių.


* Iš pradžių riešutai virs mažais trupiniukais, po to taps lipnia ir grūdėta mase, paskui vis labiau ims skirtis riebalai, o riešutų masė tiesiog akyse taps vientisa ir blizgia košele. Supilkite medų, aliejų, suberkite druską ir dar smulkinkite 2-3 minutes. Riešutų kremo skystumą reguliuokite savo nuožiūra, pildami daugiau ar mažiau aliejaus.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis