5 vnt.
Reikės:
0,5 l spanguolių
200 g cukranendrių cukraus
5 kriaušių
5 pelėsinių sūrių
saujelės šalavijų lapelių
1 šaukšto sviesto
Spanguoles ir cukrų suberkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens ir pamaišydami virkite ant nesmarkios ugnies, kol uogos ims sproginėti (atsargiai!). Tada sudėkite nuplautas ir nuluptas kriaušes, karštį sumažinkite iki silpno ir virkite 10–15 min. Dabar karštį išjunkite ir palikite pagardą atvėsti.
Sūrius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 15 min., kol jie išsipūs. Likus kepti 5 min., šalia sūrių sudėkite tirpintame svieste pamirkytus šalavijų lapelius. Iškeptus sūrius ir šalavijus perkelkite į lėkštes, ragaukite su spanguolių pagardu ir kriaušėmis.