Lengvai pagaminamas gurmaniškas užkandis – keptas sūris su spanguolių ir kriaušių pagardu

Šviežios ir džiovintos spanguolės – puikaus skonio. Šių uogų grožis turguje ar parduotuvėje suvilioja ne vieną pirkėją. Jas pirkdami nerizikuojate – šaldytuve gali kantriai laukti kelis mėnesius, kol sugalvosite, ką paruošti. Šį receptą tiesiog privalu išbandyti!

5 vnt.


Reikės:

0,5 l spanguolių

200 g cukranendrių cukraus

5 kriaušių

5 pelėsinių sūrių

saujelės šalavijų lapelių

1 šaukšto sviesto


Spanguoles ir cukrų suberkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens ir pamaišydami virkite ant nesmarkios ugnies, kol uogos ims sproginėti (atsargiai!). Tada sudėkite nuplautas ir nuluptas kriaušes, karštį sumažinkite iki silpno ir virkite 10–15 min. Dabar karštį išjunkite ir palikite pagardą atvėsti.


Sūrius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 15 min., kol jie išsipūs. Likus kepti 5 min., šalia sūrių sudėkite tirpintame svieste pamirkytus šalavijų lapelius. Iškeptus sūrius ir šalavijus perkelkite į lėkštes, ragaukite su spanguolių pagardu ir kriaušėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis