Skanūs ir karšti, ir šalti: bulvių maltiniai su obuoliais

Šis sezoniškas receptas iš senųjų žurnalo „Moteris“ archyvų tikrai patiks visai šeimai, be to atlaisvins rudeninio derliaus atsargas. Skanaus!

6 porcijos


Reikės:

5 kiaušinių

1 kg virtų bulvių

1 šaukšto ištirpinto sviesto

1 šaukštelio druskos

1 šaukštelio cukraus

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

4 šaukštų miltų

200–300 g obuolių skiltelių

300–400 ml aliejaus (virti)

200 g maltų džiūvėsėlių


Dviejų kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Šiltas bulves su druska, cukrumi ir sviestu sugrūskite iki vientisos košės, įmaišykite du trynius, miltus, kepimo miltelius, rupiai sutarkuotus obuolius, galiausiai – baltymus.

Šaltame vandenyje pamirkytais delnais formuokite kamuoliukus (neišsigąskite, tešla lips prie delnų). Iš pradžių juos pavoliokite džiūvėsėliuose, paskui – likusių 3 kiaušinių plakinyje ir vėl – džiūvėsėliuose. Virkite po kelis įkaitintame aliejuje ant kiek didesnės nei vidutinė kaitros. Kai ims rusvėti, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Skanūs ir karšti, ir šalti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis