Lengvi ir purūs jogurto blynai

Šitie blynai pas mus kepame kiekvieną savaitę jau kokius metus. Dažniausiai pusryčiams. Man patinka, kad receptas paprastas, greitas, o blynų skonis - puikus.

Patarimai, pastebėjimai. Iš bėdos galima naudoti ir paprastą jogurtą (kartais panaudoju), bet pastebėjau, kad tuomet blynai nesigauna tokie skanūs ir „pasipūtę“. Todėl rekomenduoju naudoti būtent graikišką jogurtą. 


Miltus naudoju kepiniams jau sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Jei naudosite paprastus, reikės įdėti šių kildinimo elementų, kitaip blynai nekils.


SudėtingumasLengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau daugybę kartų.


Ingredientai


2 kiaušiniai

2 šaukštai cukraus

2 šaukštai daržovių aliejaus (saulėgrąžų ar kt.)

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

1 puodelis (250 ml) graikiško jogurto

3/4 puodelis (180 ml) miltų kepiniams



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilę ir jogurtą.
  2. Berkite miltus, užmaišykite tešlą.
  3. Blynus kepkite su aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol paruduos.


http://www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis