Pikantiškas slyvų pagardas

Imkite derlių pilnomis saujomis ir gaminkite skanėstus.

1,3 l reikės:


0,5 kg slyvų (nuplautų)

0,5 kg abrikosų (nuplautų)

nykščio dydžio imbiero šaknies

3 ar 4 valgomųjų svogūnėlių (nuluptų)

žiupsnio druskos

2 ar 3 šaukštų aliejaus (kepti)

3 ar 4 laurų lapų

2 ar 3 cinamonų lazdelių

1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų

400 g rudojo cukraus

1 didelio apelsino (nuplauto)

100–150 ml baltojo balzaminio acto



MOTERIS / Giedrė Barauskienė



Gaminame


* Slyvų ir abrikosų kauliukus pašalinkite, minkštimą pasmulkinkite. Pašalinkite ir imbiero šaknies žievelę.


* Svogūnėlius susmulkinkite, sudėkite į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi, įberkite druskos ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Kai svogūnai ims karamelizuotis, sudėkite į keptuvę laurų lapus, cinamonų lazdeles, kvapiuosius pipirus, sutarkuotą imbierą, nutarkuotą apelsino žievelę. Maždaug 1 min. viską pamaišydami pakaitinkite.


* Tada sudėkite slyvas ir abrikosus, suberkite cukrų, supilkite išspaustas apelsino sultis, balzaminį actą ir pamaišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros. Kai skystis užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir vėl nuolat pamaišydami kaitinkite, kol pagardas taps tirštas. Ragaukite su sūriais, duona, kepsniais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis