Rabarbarais įdarytas viščiukas

Vaisius, uogas, rabarbarus galima naudoti ne tik saldumynams, bet ir kepsniams gaminti.

6 porcijoms


Reikės:


5–7 rabarbarų kotų (nuplautų)

3 šaukštų skysto medaus

1 šaukšto grūdėtų garstyčių

1 šaukštelio druskos

2 šaukštų ištirpinto sviesto

1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų

1,3–1,5 kg viščiuko (nuplauto, nusausinto)

saujelės petražolių


Gaminame


Rabarbarus supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Medų, garstyčias, druską, sviestą ir pipirus sumaišykite ir puse šio mišinio įtrinkite viščiuko išorę bei vidų. Viščiuką pašaukite į 200 °C orkaitę ir kepkite 40–50 min. Tada aptepkite jį likusiu mišiniu, į vidų sudėkite rabarbarus, ant šių supilkite mišinio likučius ir kepkite dar maždaug 40 min., iki ims gražiai skrusti. Iškeptą viščiuką pagardinkite petražolėmis. Ragaukite su mėgstamu garnyru, daržovių salotomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis