6 porcijoms
Reikės:
5–7 rabarbarų kotų (nuplautų)
3 šaukštų skysto medaus
1 šaukšto grūdėtų garstyčių
1 šaukštelio druskos
2 šaukštų ištirpinto sviesto
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1,3–1,5 kg viščiuko (nuplauto, nusausinto)
saujelės petražolių
Gaminame
Rabarbarus supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Medų, garstyčias, druską, sviestą ir pipirus sumaišykite ir puse šio mišinio įtrinkite viščiuko išorę bei vidų. Viščiuką pašaukite į 200 °C orkaitę ir kepkite 40–50 min. Tada aptepkite jį likusiu mišiniu, į vidų sudėkite rabarbarus, ant šių supilkite mišinio likučius ir kepkite dar maždaug 40 min., iki ims gražiai skrusti. Iškeptą viščiuką pagardinkite petražolėmis. Ragaukite su mėgstamu garnyru, daržovių salotomis.