Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis

Gardus kvapnus pyragas papuoš kiekvieną stalą.

6 porcijoms


Tešlai reikės:


100 g šalto sviesto

180 g miltų su sėlenomis

50 g cukraus

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

žiupsnio druskos

2 kiaušinių trynių


Įdarui reikės:


0,4–0,5 kg braškių (nuplautų, nudžiovintų, be lapelių)

500–600 ml pieno

200 ml grietinėlės (35 proc.)

1 vanilės ankšties

4 kiaušinių trynių

100 g cukraus

3 šaukštų kukurūzų krakmolo


Tešla. Į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, cukrų, druską, įpilkite vanilės ekstraktą, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą iškočiokite, įklokite į maždaug 20 cm skersmens kepimo formą ir subadykite šakute, kad neiškiltų „pagalvių“. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min. Iškeptą palikite atvėsti.


Įdaras. Į puodą storu dugnu supilkite pieną ir grietinėlę, įdėkite išilgai įpjautą vanilės ankštį ir kaitinkite ant vidutinės kaitros iki virimo (bet neužvirinkite).


Dubenyje trynius išplakite su cukrumi ir krakmolu iki putų. Iš pieno ir grietinėlės pašalinkite vanilės ankštį ir vis plakdami supilkite į šį mišinį trynių masę. Viską grąžinkite į puodą ir, medine mentele maišydami nuo dugno, kaitinkite ant nesmarkios kaitros, iki kremas sutirštės, ims virti ir paragavus nesijaus krakmolo miltelių. Išvirtą kremą atvėsinkite.

Braškes supjaustykite maždaug 0,5 cm griežinėliais. Dalį jų atidėkite, kitus sudėkite ant krepšelio dugno. Ant viršaus supilkite kremą, jį išlyginkite. Ant kremo sudėkite atidėtus braškių griežinėlius. Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir 2 val. palaikykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis