„3 dienų“ agurkai žiemai – traškūs, lyg ką tik paraugti

Kodėl verta rinktis šį receptą? Pirmiausiai todėl, kad didžiausią darbą už jus atliks laikas, antriausiai dėl to, kad nereikės jokių papildomų puodų ir stovėjimo prie viryklės, viskas ruošiama šaltuoju būdu. Bus didesnės nei įprasta druskos sąnaudos, ir tai yra vienintelis minusas.

Raugti agurkus galima didesniame puode, giliame inde ar iškarto stiklainiuose, pastarasis būdas kiek nepatogus, nes kartais būna sunku iškrapštyti česnako gabaliukus ir smulkiuosius prieskonius, jų po trijų dienų visiškai nebereikės.


Pirmiausia agurkams nupjaunu galiukus, tai daryti yra būtina, kad druskos tirpalas papultų kuo giliau į pačią agurko šerdį. Jei nenorite ar tingite pjaustyti, galima tiesiog padaryti įpjovas. Paruoštus agurkus sudedu į gilų indą ir ruošiu sūrymą, skaičiuodama tokiomis proporcijomis:


1 l kambario temperatūros vandens

250 g rupios druskos

4-5 česnako skilteles

sauja šviežių juodųjų serbentų, vyšnių lapų ir krapų žiedynų mišinio


Galima naudoti ir sausą priekonių mišinį iš prekybcentrio. Ir, jei marinuojant agurkus, jie tiesiog dedami į stiklainį. Ruošiant raugintus agurkus prieskonius reikėtų užpilti verdančiu vandeniu ir atvėsusius dėti į sūrymą.



Asmeninio albumo nuotr.



Paskačiuoti kiek reikės sūrymo, galima pradžioje agurkus užpylus tiesiog vandeniu ir nupylus jį į matavimo indą. Kaip matote nuotraukoje, aš atskirame inde sūrymo negaminu, nes žinau, kiek litrų vandens telpa į mano indą, tad tiesiog ant agurkų suberiu druską ir prieskonius, supilu vandenį ir ranka maišau, kol tarp pirštų nebejaučiu druskos. Agurkus dengiu lėkšte ir uždedu svorį. Kol kas viskas, indą statau į šiltą namų vietą, bet taip, kad nepamirščiau kartą per dieną atidaryti indą ir (švaria) ranka permaišyti agurkus.



Asmeninio albumo nuotr.



Po 3 dienų pasiruošiu stiklainius – išplaunu karštu vandeniu ir iškaitinu 80 laipsnių orkaitėje. Atvėsusius sudedu ant darbastalio ir atsinešu indą su agurkais. Po vieną traukiu agurkus, nupurtau lapus ar česnakus ir talpiai dedu į stiklainius. Svarbu palikti bent 2 cm iki stiklainio viršaus, agurkai turi būti pilnai panirę, tad dažniausiai naudoju 0,5 l stiklainius, į kuriuos sustatau agurkus vienu aukštu.


Kai jau visi agurkai suštabeliuoti, kiekvieną stiklainį užpilu kuo šaltesniu vandeniu, užsuku dangtelius (taip taip, naudojami užsukami, ne plastikiniai) dangteliai. Stiklainius iškarto nešu į rūsį.


Taip ruošti agurkai būna itin traškūs ir skoniu kiek primena lengvai paraugintus tridienius agurkus.

Šiuos konservus pradedame valgyti tik nuo spalio galo, reikia bent kelių mėnesių, kad įvyktų visi reikalingi procesai.


https://kumutesvirtuve.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis