Gardus ir gražus vasaros uogų tortas

Šį vasarišką tortą įvertins tiek suaugusieji, tiek mažieji.

8–10 porcijų


Biskvitui:


50 g ištirpinto ir šiek tiek atvėsinto sviesto (ir dar šiek tiek formai patepti)


6 didelių kiaušinių


150 g cukraus


1 šaukštelio vanilės ekstrakto


150 g miltų (ir dar šiek tiek formai pabarstyti)


50 g migdolų


1 šaukštelio kepimo miltelių


druskos


Maskarponės įdarui:


4 didelių kiaušinių trynių


50 g cukraus


2 šaukštų saldaus desertinio vyno


1 smulkiai tarkuotos citrinos žievelės


500 g išplakto maskarponės sūrio


100 g susmulkinto ir ištirpinto baltojo šokolado


druskos


Išmirkytoms uogoms:


750 g įvairių šviežių uogų (pagal sezoną) (ir dar šiek tiek papuošti)


1 šaukšto citrinų sulčių


1 šaukšto cukraus


pusės šaukštelio vanilės ekstrakto


3 šaukštų saldaus desertinio vyno


miltelinio cukraus (pabarstyti)


Eiga:


*Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.


*Dvi torto formas ištepti sviestu.


*Jų pagrindus iškloti riebalais pateptu kepimo popieriumi. Formų vidų lengvai pabarstyti miltais, nukrėsti perteklių.


*Elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę iki labai tirštos ir baltos masės.


*Tada suberti sausus produktus ir dideliu metaliniu šaukštu švelniai įmaišyti.


*Ištirpintą sviestą supilti aplink dubens kraštus ir atsargiai įmaišyti.


*Padalyti tešlą į dvi dalis, supilti į kepimo formas ir išlyginti paviršių.


*Kepti 18–20 minučių, kol biskvitas pagels ir gerai iškils. Tada palikti atvėsti porą minučių. Po to išimti iš formų ir padėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.


*Įdarui suplakti kiaušinių trynius, cukrų, vyną ir druską karščiui atspariame stikliniame ar keraminiame dubenyje virš verdančio vandens puodo. Plakti apie 5 minutes, kol mišinys pasidarys karštas, labai tirštas, plaktos grietinėlės konsistencijos, o apimtis padidės trigubai. Tada nuimti nuo viryklės ir panardinti į dubenį su šaltu vandeniu, kad vėstų.


*Suberti citrinų žieveles ir plakti, kol atšals. Įmaišyti maskarponės sūrį ir ištirpintą šokoladą. Uogas, citrinų sultis, cukrų ir vanilę sudėti į dubenį ir sumaišyti. Palikti mirkti 10 minučių.


*Biskvitus perpjauti horizontaliai (galima ir nepjauti) ir apšlakstyti vynu. Biskvitus pertepti maskarponės įdaru, ant kiekvieno pertepto papločio uždėti uogų sluoksnį. Taip viską susluoksniuoti ir ant viršaus uždėti paskutinį gražiausią paplotį.


*Švelniai paspausti torto sluoksnius, uždengti maistine plėvele ir palikti valandai šaldytuve.


*Torto viršų papuošti uogomis, apibarstyti milteliniu cukrumi.


Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“, o knygą įsigysite www.terrapublica.lt.



„Uogos ir vaisiai“
„Uogos ir vaisiai“
Gamintojo archyvas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis