Žirnelių ir bulvių kamuoliukai

Vasariškas patiekalas, kuris ypač patiks veganams.

3 ar 4 porcijos


Reikės:


500 g bulvių (nuplautų)

200 g žirnelių (šviežių arba atitirpintų šaldytų)

200 g avinžirnių arba kukurūzų miltų

1/2–3/4 šaukštelio maltų Kajeno paprikų

150–180 ml vandens

3 žalių aitriųjų paprikų

2 šaukštų aliejaus (kepti)

1/2–1 šaukšto tarkuotos imbiero šaknies

1/2 šaukštelio garstyčių sėklų

1/2 šaukštelio ciberžolės

1,5 šaukštelio druskos

400 ml aliejaus (gruzdinti)


Gaminame


* Bulves sudėkite į verdantį vandenį, išvirkite, nusunkite ir nulupkite. Kol karštos, šakute sutrinkite.

* Dubenyje sumaišykite miltus, pusę druskos ir Kajeno papriką. Užpilkite vandeniu ir išmaišykite.

* Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, sėklas pašalinkite, minkštimą smulkiai sukapokite.

* Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite imbierą, pamaišykite, po minutės sumeskite garstyčių sėklas, dar po minutės – susmulkintas aitriąsias paprikas, ciberžolę. Pamaišykite. Tada sudėkite bulves ir žirnelius, suberkite likusią druską. Keptuvę uždenkite, karštį padidinkite ir kepkite, kol žirneliai bus minkšti. Retsykiais pamaišykite.

* Iš kiek atvėsintos masės delnais suformuokite 18–20 kamuoliukų. (Neragaukite – norėsis iškart suvalgyti).

* Mažame puode ant vidutinės ar kiek didesnės kaitros įkaitinkite gruzdinti skirtą aliejų. Kamuoliukus po vieną merkite į miltų tešlą ir iškart dėkite į karštą aliejų. Iškart gruzdinkite tiek, kad vienas su kitu nesiliestų. Po 3–4 min. išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Ragaukite iškart, kol luobelė traški.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis